• Herb Reska
  • Gmina Resko
Projekty UE

02 kwi
2019

REGULAMIN KONKURSU WIELKANOCNEGO DLA DOROSŁYCH MIESZKAŃCÓW RESKA I GMINY

INFORMACJE OGÓLNE

1. Organizatorem konkursu jest Centrum Kultury w Resku

2. W konkursie mogą wziąć udział dorośli mieszkańcy Reska i gminy.

3. Konkurs organizowany jest w trzech kategoriach:

  • tradycyjna potrawa wielkanocna
  • tradycyjny wypiek wielkanocny
  • ozdoba wielkanocna

4. Każdej pracy zostanie nadany numer, pod którym zapisane zostanie imię i nazwisko autora.

5. Zgłoszenie uczestnictwa w konkursie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych przez Organizatora w celu publikacji wyników konkursu.

6. Do każdej pracy należy dołączyć oświadczenie o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby konkursu do podpisania w dniu zgłoszenia.

BRAK ZGÓD NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH UNIEMOŻLIWIA UDZIAŁ W KONKURSIE.

7. Prace należy dostarczyć osobiście do sali posiedzeń Urzędu Miejskiego w Resku w dniu organizacji JARMARKU WIELKANOCNEGO tj. 7 kwietnia 2019 r. w godz. 10:00-12:00.

8. Przekazane prace zostaną zwrócone autorom po ogłoszeniu wyników i wręczeniu nagród.

9. Komisję Konkursową powołuje dyrektor Centrum Kultury w Resku.

9. O wyłonieniu laureatów Komisja Konkursowa zdecyduje większością głosów. Decyzja Komisji jest nieodwołalna.

10. Ogłoszenie wyników konkursów i wręczenie nagród nastąpi podczas JARMARKU WIELKANOCNEGO tj. 7 kwietnia 2019 r. o godz. 13:30.

11. Organizator konkursu przyznaje nagrody rzeczowe za zajęcie I, II, III miejsca oraz po 3 wyróżnienia w każdej kategorii.

12. W sprawach nieuregulowanych regulaminem rozstrzygają organizatorzy konkursu. Decyzje podjęte przez organizatorów są ostateczne.

 

INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE

1. Zadaniem uczestników konkursu w kategoriiTRADYCYJNA POTRAWA WIELKANOCNAjest wykonanie tradycyjnej potrawy spożywanej podczas śniadania wielkanocnego.

2. Warunkiem konkursu jest załączenie przepisu.

3. Zadaniem uczestników konkursu w kategoriiTRADYCYJNA WYPIEK WIELKANOCNYjest wykonanie tradycyjnego ciasta lub wypieku wielkanocnego.

4. Warunkiem konkursu jest załączenie przepisu.

5. Zadaniem uczestników konkursu w kategoriiOZDOBA WIELKANOCNA CZYLI KURCZAK LUB ZAJĄC INNE NIŻ WSZYSTKIEjest wykonanie oryginalnej ozdoby wielkanocnej.

6. Praca powinna być przestrzenna, wykonana w dowolnej technice bez użycia gotowych elementów tj. typowych wyrobów fabrycznych

7. Kryteria oceny prac we wszystkich kategoriach:

  • prace indywidualne lub zbiorowe
  • zgodność z tematem
  • oryginalność
  • staranność wykonania
  • inwencja
  • samodzielność
  • dobór materiałow (Ozdoba wielkanocna...)